top of page
Etsi
  • Hyvätuulen metsässä

Hyvätuulen metsässä tapahtuu monenmoista!


“Mitä voisimme tehdä tukeaksemme lasten ja perheiden hyvinvointia koronakriisin aikana?” mietti Hyvätuulen varhaiskasvatustiimi kevään 2020 aikana. Monen työntekijän pitkäaikainen haave työnsä kehittämisestä toteutui samalla, kun tiimi keksi suunnitella ja toteuttaa luontokasvatusmateriaalin nimeltään Hyvätuulen metsässä. Varhaiskasvatussuunnitelmaa mukailevien korttien tarkoituksena on kannustaa perheitä ja eri-ikäisiä ihmisiä liikkumaan ja seikkailemaan yhdessä luonnossa. Metsä rauhoittaa ja voi auttaa tunteiden säätelyssä ja hallinnassa. Metsä ja lähiluonto tuovat iloa, ja siellä voi vaikka ylisukupolvisestikin kokoontua turvallisesti. 


Hyvätuulen metsässä -luontokortit on suunniteltu varhaiskasvatussuunnitelman mukaiset oppimisen alueet huomioiden: Kasvan, liikun ja kehityn – Kasvan, liikun ja kehityn – Minä ja yhteisömme – Ilmaisun monet muodot – Kielen rikas maailma – Tutkin ja toimin ympäristössäni. Metsässä eri oppimisen osa-alueet eheytyvät luonnollisesti, vahvistaen ja tukien lapsen kasvua ja kehitystä. Oppimisen eri alueita hyödyntäen on mahdollista toteuttaa monipuolista pedagogista toimintaa oman ryhmän vahvuuksia ja tuen tarpeita huomioiden.


Hyvätuulen metsässä -luontokortit on tarkoitettu helposti mukaan otettavaksi lähimetsään tai kauempanakin tapahtuviin seikkailuihin. Tehtävät on helppo toteuttaa metsässä muutamien kotoa tai päiväkodista mukaan otettavien asioiden avulla. Korttien säänkestävä pinta kestää hyvin kulutusta. Hyvätuulen metsässä -juliste ja tarrat täydentävät materiaaleja. Tarroja on neljä erilaista, vuodenaikojen mukaan. Hyvätuulen metsässä -blogista löydät toimintavuoden aikana julkaistavia ajankohtaisia vinkkejä ympäristö- ja luontokasvatukseen ja liitteitä toimintakortteihin.


Toimintakorteissa seikkailevat eri vuodenaikoina Julius Kettu, Hubert Siili, Tuisku Jänis ja Kerttu Orava. Lisätietoja ja tilaukset www.lastentalohyvatuuli.fi.


Haluamme kiittää lämpimästi Hyvätuulen perheitä ja videon toteutukseen osallistuneita upeita pieniä elokuvatähtiä! 


Katso koko video: https://youtu.be/eB8ugsf6h6k?t=397

193 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page