top of page
Etsi
  • Hyvätuulen metsässä

Nappaa talteen ohjeet Kerttu Oravan metsäleikkiin!

Päivitetty: 15. toukok. 2021


Kevät on jo pitkällä. Ulkona on mukava leikkiä yhteisiä metsä- ja pihaleikkejä lasten kanssa. Hyvätuulen väki keksi uuden Kerttu Oravan metsäleikin talven pimeinä iltoina. Leikkiä testattiin heti alkuun talvisessa metsässä häntäpallojen kanssa. Lumien sulamisen jälkeen leikittiin kuusen kävyillä.


Tästä on tullut päiväkotimme lasten mieluisin yhteisleikki. Mukavaa on se, että kaikki toimivat yhdessä. Olemme toteuttaneet Kertun metsäleikkiä 4-7 lapsen ryhmissä ja se tuntuu toimivan hyvin. Toisten puuhaillessa kannustaa toinen ryhmä toista. Tekemiseen saa mukavasti yhdistettyä matematiikkaa, kun leikin lopuksi lasketaan yhdessä eri pesille kertyneet käpyvarastot.


Leikki sopii hyvin 4-6 -vuotiaille lapsille, mutta mukana on ollut 2-3 -vuotiaitakin lapsia. Sopii hyvin myös alakoululaisille. Pienempien kanssa käpyjen määrää kannattaa vähentää, että tuokiosta ei tule heille liian raskas. Tämä leikki ei jää välineistä kiinni, koska kaikki tarvittavat välineet on mahdollista löytää luonnosta. Vauhdikkaita ja käpyrikkaita metsäpäiviä kaikille! 

Kerttu Oravan metsäleikki


Alkuvalmistelut:

4 pesää (esim. neljä puuta, vannetta tai muovikartiota)

Keskiympyrä pesien keskelle (esim. kepeistä tehty tai vanne)

Kuusen käpyjä (tai palloja/häntäpalloja, yhteensä noin 20 kpl)

Valitaan osallistujista 2-5 oravaa ja 1-2 kettua


Ohje:

Valitaan pesille oravat sekä yksi kettu. Oravat yrittävät tyhjentää keskiympyrän eli ruokavaraston (kävyt/pallot/häntäpallot) eri pesiin. Jokainen orava voi viedä yhden kävyn kerrallaan pesään. Pesän ei tarvitse olla joka kerta sama, vaan ruokaa voi kerryttää eri pesille. Kettu yrittää viedä ruokaa takaisin keskiympyrään eli ruokavarastoon. Kettu voi viedä yhden kävyn kerrallaan keskiympyrään.


Leikki loppuu, kun keskiympyrän ruokavarasto tyhjenee tai leikinohjaaja keskeyttää leikin. Lasketaan yhdessä eri pesille kertyneiden käpyjen määrä. Sen jälkeen kuljetetaan yhdessä kävyt takaisin keskiympyrään. Voidaan ottaa uudestaan valitsemalla uudet oravat ja kettu.


Haastavampi leikki: Valitaan useampi kettu, jotka yrittävät viedä käpyjä takaisin keskiympyrään.


Ps. Jos jaat kuvia leikistä, laitathan niihin tunnisteen #lastentalohyvätuuli #hyvatuulenmetsassa #lastentalolounatuuli

1 733 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page