top of page
Etsi
  • Heidi Haataja

Talven taikaa

Talvi on saapunut metsään. Ympärillämme on viimein lunta, jäätä ja valoa. Aina se ei ole itsestään selvää, jos asuu Etelä-Suomessa. Siksi talvipäivistä on hyvä syy nauttia, kun niitä on tarjolla. Hyvätuulen metsässä luontokortit tarjoavat monta erilaista tehtävää, joita voi tehdä talvisessa metsässä. Tässä sinulle muutama idea toteutettavaksi yhdessä oman perheen tai päiväkodin lasten kanssa:

  • Talven tuiskujen taikaa (korttien tehtävä numero 46). Muovaillaan lumiveistoksia. Voidaan käydä yhdessä läpi, mitä lumiveistokset esittävät ja mitä merkityksiä lapset antavat niille.

  • Salapoliisit työssä (korttien tehtävä numero 44). Tutkitaan eläinten jälkiä: Minkälaisia jälkiä löydätte? Mitä eläimiä metsässä on liikkunut. Tehdään erilaisia omia jälkiä lumeen ja maahan. Mietitään keiden/minkä jälkiä ne voisivat olla. Tehtävässä tarvitset: Luuppeja eli suurennuslasejaJoskus voi käydä niin, ettei lunta enää olekaan, kun metsään ehtii/pääsee. Ei se mitään. Hyvätuulen metsässä luontokorteista löytyy puuhaa myös lumettomille päiville. Voitte esimerkiksi lasten kanssa kuvata metsästä kolme erilaista, kivaa paikkaa. Halutessaan lapset voivat kertoa, miksi jokin paikka on heistä kiva. Samalla vahvistuvat mm. tunne- ja keskustelutaidot.


Mukavia ja touhukkaita talvipäiviä!

Lisätietoa Hyvätuulen metsässä luontokorteista löydät täältä:

https://www.lastentalohyvatuuli.fi/hyvatuulenmetsassa

887 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page