top of page
Etsi
  • Hyvätuulen metsässä

Tonttupolku 2021


Joulujuhlien järjestäminen on ollut viime vuosina haastavaa. Niinpä päätimme jo hyvissä ajoin, että pidämme tänä vuonna perheille tonttupolun Hyvätuulen metsässä. Tonttupolkua varten suunnittelimme viisi tehtäväpistettä, joilla perheet saivat kiertää haluamassaan järjestyksessä. Tehtävät laitoimme QR-koodien taakse, joka lisäsi hieman jännitystä tonttupolulla.


Tehtäväpisteiden tonttujen jalkoihin oli myös kirjoitettu kirjain, jotka keräämällä sai selville teemaan liittyvän salasanan: JOULU.


Tonttupolun jälkeen maistelimme metsän siimeksessä glögiä ja pipareita. Perheillä oli mukana taskulamppuja, otsavaloja ja tehtäväpisteillä oli kynttilälyhtyjä. Tunnelma oli mukava, rauhallinen ja sopivan jännittävä.


Jos innostuit, niin ota alta talteen tonttupolun tehtäväpisteiden tehtävät.

Hyvätuulen väki toivottaa kaikille rauhallista ja hyvää joulua!Tonttupolun tehtäväpisteet:

Tehtävä 1

Kertokaa toisillenne 5 kivaa asiaa joulussa. Onko teillä mielessä samoja asioita vai eri asioita?

Tehtävä 2

Tontun tasapainoharjoitus. Tasapainoile puunrungolla tms. eteen- ja taaksepäin? Tuntuuko helpolta vai vaikealta?

Tehtävä 3

Kuulostele metsän ääniä. Kuuluuko tontun ääniä. Millainen ääni tontuilta voisi kuulua?

Tehtävä 4

Jouluista taidetta. Tee maahan luonnonmateriaaleista oma jouluinen taideteos. Käytä materiaaleja, jotka ovat irrallaan ja, joita ei tarvitse repiä irti mistään.

Tehtävä 5

Jouluarvoituksia. Keksikää vastaukset jouluarvoituksiin. Vastaukset löytyvät tekstin alapuolelta. Keksittekö lisää jouluisia arvoituksia? Mikä on punainen ja vilkkuu puun takana? Mikä on ruskea ja tuo valon pimeään? Mikä on vihreä ja siinä on paljon koristeita? Sitä on kiva rouskuttaa, on ruskea ja maistuu herkulliselta? Tuo valoa ja lämmittää mukavasti?

Vastaukset:

Tonttu/tonttulakki, Petteri Punakuono, joulukuusi, pipari ja kynttilä/lyhty

829 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page