Etsi

Viisi vinkkiä juhliin metsässä

Päivitetty: 12. maalisk. 2021


Metsäsynttärit
Lastenjuhlat metsässä

Helmikuussa vietetään päiväkotimme synttäreitä. Jo viiden vuoden ajan synttärit on vietetty ulkona joko päiväkodin pihalla tai metsässä. Säät ovat vaihdelleet suurista lumikinoksista vesisateeseen. Yksi on kuitenkin ollut varmaa. Aina on hauskaa!


Viimeisen kolmen vuoden aikana olemme tehneet metsäsynttäreillä yhteistyötä Ricasluonnon kanssa

(https://www.ricasluonto.fi). Se on vapauttanut päiväkodin aikuiset vetovastuusta ja mahdollistanut kaikille osallistumisen oman ryhmän kanssa juhlapäivän tapahtumiin. Yhteistyö on tuonut uusia ideoita varhaiskasvatuksen toteuttamiseen metsässä, lisännyt yhteenkuuluvuutta ja ryhmähenkeä sekä tuonut iloa niin lapsille kuin aikuisillekin. Ricasluonnon Maricaa ja Pikku Karhua ystävineen osataan jo odottaa vierailulle.Tässä viisi vinkkiä metsäsynttäreiden viettoon:

  1. Teemasta sopiminen. Sopikaa metsäsynttäreiden teema. Se voi olla esimerkiksi eläinten jäljet hangella. Piirtäkää/kuvatkaa/kirjoittakaa eri pisteille eläinten jäljet ja keksikää muutamia muita valittuihin eläimiin liittyviä vinkkejä. Antakaa lasten arvuutella oikeaa eläintä. Lopuksi kertokaa oikea vastaus. Esimerkiksi puun takaa voi löytyä eläin pehmoleluna tai valokuva eläimestä. Tehtäväpisteitä on hyvä olla useampi, niin ettei muodostu ruuhkaa. Varalla voi myös olla lisäpiste tai jokin ylimääräinen leikki (karhu nukkuu tms.), jonka nopeimmat ryhmät voivat tehdä muita odotellessa.

  2. Tarjoilun järjestäminen. Sopikaa etukäteen metsäsynttäreiden tarjoiluista. Huomioikaa myös allergiset. Talvella tarjottavaksi sopii hyvin lämmin mehu ja pipari/keksi.

  3. Elämysten kokeminen. Monelle lapselle tarjoilujen valmistaminen metsässä on elämys. Ottakaa mukaan trangia ja lämmittäkää mehu sillä. Kesällä trangialla voi tehdä esim. popcornia/lettuja kaikille. ( Huom. trangialla vesi lämpenee hitaasti ja sitä saa kerralla melko vähän. Mukana on siis hyvä olla termospullo, jossa suurin osa juomasta on jo valmiina.)

  4. Vapaa leikki. Jättäkää aina aikaa myös lasten vapaalle leikille. Mikään ei ole hauskempaa kuin lasten omat, vapaat leikit metsässä. Siinä vahvistuu monta hyvää taitoa mm. ryhmätyötaidot, sosiaaliset taidot ja mielikuvitus.

  5. Metsä kuuluu kaikille. Ryhmän pienin kulkee metsään helposti kantorepussa tai pulkan kyydillä. Mitä muita tapoja keksit?


Riemukkaita metsäjuhlia!

949 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki